Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главният прокурор Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев

България спазва основните европейски ценности като върховенство на закона и правата на човека. Това изключва наказателно преследване по политически причини на разследващи журналисти за тяхната работа в интерес на демокрацията. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев във връзка с казуса с разследващия журналист Христо Грозев, който бе обявен за издирване от Руската федерация.

 

Главният прокурор е поредният представител на властта, който изрази подкрепата си за журналиста.

Малко по-рано от ГЕРБ настояха Външно да извика посланичката на Русия у нас - Елеонора Митрофанова, по случая. А Даниел Лорер от ПП заяви, че в първия работен ден на парламента ще предложи да извикат министъра на външните работи за обяснение по казуса. 

От ДПС също изразиха подкрепа за Христо Грозев.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ написа в профила си във фейсбук, че че българската държава категорично трябва да защитава своите граждани и настоява за изясняване на случая с журналиста Христо Грозев. И призова външният министър трябва да реагира незабавно.

А евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк заяви, че при първа възможност ще покани журналист на среща с представителите на Алианса на либералите и демократите в ЕП.