Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Свиленски е зам.-председател на групата на БСП в парламента.
Георги Свиленски е зам.-председател на групата на БСП в парламента.

"Елате отвън да ви го обясня!"

С тази реплика зам.-шефът на червената група Георги Свиленски хвърли ръкавицата на колегата си от ПП Искрен Митев. 

С остра размяна на реплики между БСП и "Продължаваме промяната" започна пленарното заседание днес. Повод стана искането на социалистите за разместване на дневния ред, за да бъде изтеглено напред обсъждането на промените в Кодекса на труда, с които се предлага увеличение на минималната работна заплата.

Свиленски неведнъж излиза да мотивира искането точката да е първа за деня, после трета, накрая и първа за утре. Нито едно от предложенията му не мина. А в петък първа точка е обсъждането на ветото на президента върху Изборния кодекс. 

Не мога да разбера кое е приоритет за БСП - хартиената бюлетина или минималната заплата, скочи на трибуната Искрен Митев. 

Нашите приоритети са ясни и ние сме последователни, ядоса му се Свиленски. Елате отвън да ви го обясня, обърна се той към младия си колега. 

Георги Свиленски и Искрен Митев
Георги Свиленски и Искрен Митев

Навън е студено, това е добър начин да си охладите страстите,  подходи с чувство за хумор към ситуацията председателстващият заседанието Росен Желязков. 

Тогава Елисавета Белобрадова от ДБ стана да критикува, че процедурите не се използват както трябва, а в нарушение на правилника.

Свиленски и тук поиска отговор, отново под формата на процедура. "Като почувствал се гръмоотвод иска да се обясни", покани го на трибуната Желязков.

Говорите за нарушаване на правилника, а сама го правите, контрира Белобрадова зам.-шефът на червените. Искате ли и на вас да кажа някои неща, досега с вашата група не съм се занимавал, размаха пръст Свиленски и към ДБ. 

Георги Свиленски и Искрен Митев
Георги Свиленски и Искрен Митев