Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев КАДЪР: БНТ
Ивайло Мирчев КАДЪР: БНТ

Според Копейкин украинците били забранявали изучаването на български език в Украйна. Според изпълнителния директор на Агенцията за българите в чужбина тези, които забраняват изучаването не само на български, но и на украински, са руските власти в окупираните от Путин територии. В останалите части на Украйна, където има български общности, български език продължава да се изучава - не само в неделни училища, но и в държавните, като част от образователната им система.

И сега, не знам вие как си ги представяте нещата с братските народи. Нали Русия била братска страна и на Украйна, и на България. На мен обаче не ми се струва много братско да забраняваш на братята си да изучават майчин език в училище. Струва ми се окупаторско и човеконенавистно.

По-интересният въпрос е защо от “Възраждане” упорито възпроизвеждат кремълска пропаганда по тази, а и по други теми? Защо им е по-важно да защитят интересите на Путин, отколкото тези на българските общности в Украйна? Може би защото, като теглиш чертата под действията и думите им, оказва се, че не е баш България над всичко при тях, ами Русия.

От фейсбук