Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Николай Габровски
Проф. Николай Габровски

Оставам оптимист, дано разумът надделее. Това каза проф. Николай Габровски на влизане в парламента и минути преди кандидатурата му за премиер и предложеното от него правителство да се гласува от пленарната зала.

"Очаквам кабинетът да бъде подкрепен, защото каузите зад които заставаме, са общонационални и са в интерес на всички. Знам, че е много трудна политическата ситуация, но се надявам  диалогът, разумът и подадената ръка, да вземат превес", заяви още проф. Габровски.

Той отново уточни, че основните задачи, които си поставя,  са общонационални и не са партийно оцветени, но са в интерес на всяка една от партиите. Оставам оптимист, дано разумът надделее, допълни кандидатът за премиер.

Проф. Николай Габровски е номиниран за министър-председател с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

В понеделник Габровски предложи състав и структура на Министерски съвет с трима вицепремиери жени. Това са Малина Валентинова Крумова - заместник министър-председател по управление на средствата от Европейския съюз, Миглена Янакиева Тачева - заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и министър на правосъдието, и Меглена Иванова Плугчиева-Александрова - заместник министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водите.