Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР СТОЯНОВ
ДИМИТЪР СТОЯНОВ

"Въоръжението, което се предоставя е в две насоки в два списъка. В първия списък, който е големият по обем е директно предоставяне на Украйна, а вторият списък е за тренировъчната мисия в Полша или Германия според потребностите на украинската страна. Категоричен съм, че това, което се предоставя и в двата списъка няма по никакъв начин да накърни отбранителните способности на нашата армия". Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след заседанието на комисията по отбрана.

Стоянов обясни, че след ратификацията в Народното събрание има още една стъпка. "Да има указ на президента, който да потвърди закона за ратификация. Решението е на президента, нека да го оставим да вземе своето решение. Това е детайл, преди който детайл ние няма как да предоставим военното имущество на украинската страна", отбеляза той.

Стоянов каза, че един съюзник е изявил желание да ни предостави техника, но това е в начален етап и поради тази причина министърът отказа да даде повече подробности. "За Сухопътни войски става въпрос", допълни той.

По-рано комисия по отбрана прие на второ четене Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, съобщи БГНЕС.