Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ

Габровски ми искаше съвети, но той лично избра и одобри всички министри, категоричен е депутатът от ГЕРБ

Експертно правителство е опасно, когато не е ясно кой носи политическата отговорност, но в момента е ясно – ние, ГЕРБ-СДС носим отговорността. Така Томислав Дончев коментира в ефира на Нова тв предложеният експертен кабинет начело с проф. Николай Габровски и собствените си думи от свое интервю по-рано тази година, в което казва, че експертното правителство е "заблуда".

"Това е асиметрично политическо действие, за да се даде шанс да се излезе от този политически блокаж. В противен случай противопоставянето ще се задълбочи и влизаме в режим на много неизвестни и опасности. Ако отидем за 5-ти път на избори за 2 години, може да предозираме демокрацията", допълни още Дончев с препратка към друг свой цитат, че "демокрацията не може да се предозира", 

Относно критиките от страна на "Продължаваме промяната", че предложеното правителство е "по същество кабинет Борисов-Радев-Пеевски" Дончев заяви, че се е изморил от умове, които следват само теории на конспирациите. "Хората не са крепостни. С г-жа Плугчиева съм се карал повече от всеки друг, но не отричам високите й професионални качества", категоричен беше депутатът. Това, че тя е била част от Тройната коалиция, не трябвало да води до стигматизъм. Кадри на президента в предложенията нямало, но и да има, това не било нещо лошо, смята още Дончев.

Той не отрече, че е давал поискани съвети на Габровски относно състава на кабинета, но професорът лично е избрал и одобрил всички министри. "Ако има шанс правителството да заработи, ще има достатъчно аргументи, че Бойко Борисов не дава заповеди на Габровски", увери Дончев.