Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Христо Проданов. Кадър БНТ
Христо Проданов. Кадър БНТ

На изборите и преди влизането в парламента БСП винаги е следвала и заявявала позицията, че ние сме против даването на оръжия за Украйна и за мирни преговори. Трябва да бъдем коректни към хората. Това каза депутатът от левицата Христо Проданов.

„Явор Божанков е влязъл в парламента с листата на БСП. Изключването му е наша принципна позиция. Не съжаляваме, че го изключихме. Каза, че разбира нашата позиция. Божанков си има аргументи, но в политиката трябва да следваш някакви принципи”, добави Проданов.

От партията обяснили на Божанков, че изключването му не било другарски съд. „Не може да упрекнете БСП, че някой не може да изказва собствено мнение. В една организация, когато се окаже, че с позицията си в малцинство, трябва да се съобразиш с мнозинството”, смята той.

Проданов обясни, че групата на БСП е единна. Като изключително важно за България депутатът определи това да има редовен кабинет. Това обаче трябвало да се случи на базата на някакви принципи.

Той обяви, че всички депутати от БСП ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против кабинета, предложен от Николай Габровски. „Това за нас е правителство с мандата на ГЕРБ”, добави Проданов.

Депутатът счита, че ще се стигне до втори и трети мандат. „Сигурно единствено е, че ще има трети мандат”, е неговото мнение.

Очевидно според него било, че президентът Румен Радев сближава позициите си с ГЕРБ. „Политическата чистка, която направи неговото правителство, напълни администрацията и върна кадрите на ГЕРБ, които бяха отстранени”, подчерта Проданов пред NOVA.