Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова. Снимка БСП
Корнелия Нинова. Снимка БСП

Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Самоков, предава "Дарик".  Тя бе на посещение със заместник-председателите на парламентарната група на БСП Георги Свиленски и Иван Ченчев.

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план", заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде "Продължаваме промяната" с три задачи, твърди Нинова и ги изрежда:

 Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ.  Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт. 

"Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси", става ясно още от съобщението от пресцентъра на БСП.