Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светлана Шаренкова СНИМКА: Нова телевизия
Светлана Шаренкова СНИМКА: Нова телевизия

Корнелия Нинова за пореден път бе обзета от истерия срещу Румен Радев. В парламента заяви, че президентът е заложил капан на партиите, защото служебният кабинет не е предложил нов бюджет, а продължение на сегашния (всъщност в правителството, в което тя бе вицепремиер!?). В предишни периоди Нинова говореше точно обратното – че не е работа на служебно правителство да планира дългосрочно държавните финанси. Но днес тя плаши партиите с държавния глава и служебния кабинет, назначен в съответствие с Конституцията на Република България.

Президентът залагал капани, служебният кабинет пречел на партиите!? Но нищо не казва защо партиите от два месеца след изборите се самоунижават, самобламират и се вкарват от криза в криза и всъщност саботират политическата система. Занимават се с абсурдни теми на фона на реалните социални, икономически, демографски и енергийни проблеми на България. На фона на най-тежката инфлация от четвърт век насам те решават да изпратят военната помощ за Украйна, а преди предстоящата зима, заредена със социално напрежение, бедност и фалити, със седмици спорят дали да се върне хартиената бюлетина!? Докато войната е на 300 км от границата ни, а нагли каналджии и мигранти убиват български полицаи, партиите не могат да седнат даже на една маса и да постигнат минимум национално съгласие.

Е, кой е виновният!? Партиите или президентът? Кой руши политическата система и срива доверието в парламентаризма в този му вид!

Вече на цяла България е ясно, че на председателката на БСП й е нужен враг! Да го громи и да стяга залинелите си редици - защото идеи няма, а доверието в нея се топи като лански сняг. Нинова отдавна изпадна в изолация и бе обявена дори за враг от довчерашните си партньори. И това – отново заради неадекватното й политическо поведение: ту иска машинен вот – ту не го иска!? За да стигне до “прозрението”, че хартиената бюлетина (в днешния цифровизиран век) е панацея за демокрацията!? Тази сага се развива в рамките на година и половина! С една дума, “пълна лудница” или просто политическа шизофрения.

В същото време социалисти и други леви формации, събрани на една маса от Костадин Паскалев, тръгнаха по пътя на единението, защото вече не се интересуват от Нинова, а от възможното спасение на лявото политическо представителство в най-бедната европейска държава.

Нинова, която с политиките си девалвира доверието в лявата партия от милион гласа преди 6 години до срамните 237 хил. гласа на последните избори, за по-малко от два месеца след изборите на 2 октомври т. г. загуби доверието на почти една трета от структурите на БСП. И въпреки това, без свян, отново твърди, че “виновни“ са: вътрешната опозиция, COVID-19, хартиената бюлетина, международното положение… но най-вече президентът Радев. Най-големият враг, който преди броени месеци бе безспорният избор на 95% от социалистите и който неуморно декларираше, че левите хора са неговото политическо семейство! Какво ли е това – отново объркано и безпринципно политическо поведение!

Лъжите и новите разделителни линии няма да помогнат на БСП да се оттласне от дъното, до което я докараха Корнелия Нинова и оредяващото й обкръжение.

Нужно е единение на левицата и отговорно поведение към бедна и топяща се България. Държава, която, ако избере своите национални водачи и лидери, може да стане силна, просперираща и социална, в полза на трудовите български граждани, с достойно място на Балканите, в Европа и света. Всъщност такава, каквато беше преди малко повече от 30 години.

От фейсбук