Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова СНИМКА: Архив
Лена Бориславова СНИМКА: Архив

Онлайн анкета създаде оттеглилата се от политиката бившата шефка на кабинета на премиера Кирил Петков.

Бориславова пита своите последователи във фейсбук "Какво трябва да правят народните представители от 48-ото Народно събрание?"

"50 дни след поредните национални избори, 48-ото Народно събрание на Република България не е избрало редовен кабинет, не е гласувало нито един закон, необходим за Плана за възстановяване и устойчивост, не е разгледало Закона за бюджета, не е дебатирало как да осигурим прокуратурата да започне да работи за хората и за справедливостта", пише Бориславова.

"Но е избрало Главния мултак на републиката за свой председател и е скопило Изборния кодекс след 18-часово заседание през нощта на правна комисия", обяснява тя.

"Петък е. Пореден пленарен ден започва с насилствено вкарване на точката за приемане на скопения Изборен кодекс на второ четене. Председателстващият г-н Росен Желязков от ГЕРБ и настръхналият от народната любов Данчо Цонев удобно си подават топката и в разрез с всички правила включват всеки ден като – забележете - Извънредна точка! - гласуване на Изборния кодекс. Извънредно им е! Настоятелният призив на #ПродължавамеПромяната Народното събрание да заработи за хората и да гледа приоритетно законите по ПВУ и за съдебна реформа са #ГласВПустиня", пише Бориславова в личния си фейсбук профил.

"Та се чудя - на фона на #войната на километри от границите ни, войната по пътищата, енергийните въпроси, инфлацията и работата, която трябва да се свърши за увеличаване на ниските доходи, липсата на качествено здравеопазване и образование, угрозата да не получим второто плащане по ПВУ в размер на 1 400 000 000 лева, отказа на Европа да ни приеме в Шенген заради липсата на убедителни резултати в борбата с корупцията, наказателните процедури срещу България за неспазване на правото на ЕС, международния ден срещу насилието над жените - какво точно трябва да правят депутатите в 48-ото Народно събрание? Защо сме ги пратили там?", задава въпрос Бориславова.

"И понеже от ГЕРБ, ДПС и БСП не искат да чуят призива на ПП за промяна в дневния ред към истински важните неща, се питам дали биха чули гласа на хората?
Затова искам да Ви попитам, уважаеми съграждани, какво трябва да правят в 48-ото Народно събрание ВСИЧКИ избрани от нас народни представители", завършва поста си Бориславова.

 Законите, които са включени в анкетата  на Бориславова са приоритетните за ПП, в един въпрос е споменат и Изборният кодекс в силно негативен смисъл.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

?? Мили хора, помогнете ми с тази чуденка:

Публикувахте от Lena Borislavova в Петък, 25 ноември 2022 г.