Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изтезаваното куче Мечо на преглед при ветеринар СНИМКА: ANIMAL RESCUE SOFIA
Изтезаваното куче Мечо на преглед при ветеринар СНИМКА: ANIMAL RESCUE SOFIA

Абсолютно вярно е, че в своя личен фейсбук профил, в който графата за месторабота е празна, т.е. никога не съм се представял в него като доцент от Лесотехническия университет, нееднократно съм иронизирал хората, приравняващи кучето към човека, включително наричайки ги кучерасти - дума, която аз измислих преди повече от 10 години и вече е в широка употреба.

Това е написал доц. Андрей Куртенков в обяснението си до ректора на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. Иван Илиев. Той беше помолен да направи това заради създалия се скандал, в който преподавателят от висшето училище беше обвинен, че предлага услугата убийство на помияр срещу заплащане.

Доцент Андрей Куртенков
Доцент Андрей Куртенков

Не е вярно, че съм пускал обява за избиване на бездомни кучета - става въпрос за злонамерено публикувана уж от мое име обява, доколкото си спомням през 2015 г., по която още тогава имаше предварителна проверка, но за съжаление, не беше образувано досъдебно производство, което да установи реалния автор на обявите, е написал още доц. Куртенков. Той припомня в обяснението си, че през годините има ползотворно сътрудничество като вещо лице с органите на съдебната власт и МВР по дела, свързани с животни. Експертизите му получавали тяхната много висока оценка, което според доц. Куртенков е допринесло и за утвърждаването на доброто име на университета.