Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мажд Алгафари
Мажд Алгафари

Плаща се на части. Един от хората, с които разговарях, е дал 4500 евро да стигне до Сърбия

"Мигрантите са като проституцията - трябва ли да гоним тези хора, които ползват тази услуга, или трябва да гоним тези, които я предлагат?" Този реторичен въпрос зададе преводачът Мажд Алгафари, който покрай професията си, е запознат в детайли с трафика на мигранти. 

Той призова да се нарича "гонка с каналджии", а не "гонка с мигранти", защото се преследват онези, превозващи нелегално мигрантите, които пък в много случаи са лъгани, търсят и теглят пари и си плащат. "Плаща се на части - до България е толкова, то Сърбия е толкова... Един от хората, с които разговарях, е дал 4500 евро да стигне до Сърбия", разкри Мажд Алгафари в "Тази сутрин" по бТВ.

По негово мнение оставка трябва да подадат "онези 240 в парламента", а не ръководителите в МВР, защото няма адекватни закони. Направи и препратка към наличните над 4000 дела за каналджийство и само 158 решения по такива. Призова "нещата да се подхванат още от Турция", визирайки начина, по който каналджиите вкарват мигранти през българската граница.