Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят Ивет Стайкова към съдебнат а зала с белезници на ръцете и пранги на краката. 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Водят Ивет Стайкова към съдебнат а зала с белезници на ръцете и пранги на краката. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Това казвала на приятелите си обвинената за убийството на баба си Виолета Донева

Ивет Стайкова няколко пъти си рязала вените

18-годишното момиче Ивет Стайкова, обвинено за убийството на баба си - актрисата Виолета Донева, смятало, че Сатаната я преследва. Красивата девойка често не помнела какво говори, а след това се обвинявала и започвала да посяга на себе си и да се извинява, разказват нейни приятели пред "България днес", пожелали да останат анонимни.

"Ивет няколко пъти си режеше вените, но не на сериозно. Режеше се тук и там, болеше я, когато течеше кръв, но казваше, че иска с приятелката си да станат сестри, като си смесят кръвта. За съжаление приятелката й си падаше по мъже, а не по нея по онзи начин. Това много я изнервяше, защото я сваляше, а тя не й обръщаше внимание", сподели пред вестника приятел на Ивет Стайкова.

Според набора на 18-годишното момиче тя ставала най-агресивна, когато някой й иска пари.

"Ивет не страдаше от липси, каквито и да било. Баба й даваше пари, постоянно я подкрепяше. Дори в някакъв момент Ивет взимаше помощи за сирак", обясняват още близките на момичето.

С дрогата Стайкова се захванала, след като майка й изчезнала от семейното гнездо.

"Не обича да говори на тази тема. Не знаем дали родителите й имат развод, или майка й ги е изоставила", обясняват си с липсата на майчина подкрепа поведението на Стайкова приятелите й. Те са категорични, че залитането на Ивет по упойващите вещества е станало абсолютно самоцелно и никой не я е карал да взима каквото и да било.

"Така се чувстваше по-добре. Казваше често, че няма за какво да живее, но, общо взето, не беше депресарка. Беше си нормално момиче, обичаше екстравагантните дрехи, но често не й пукаше как е облечена", смята една от познатите й.

Още преди шест години в един от профилите си в инстаграм 18-годишната Ивет публикува фотоси, на които показва как е рязала ръцете си с бръснарски ножчета и се самонаранявала. Под някои от снимките има неин коментар - "Мразя се". Подчертавала още тогава, че е "гей момиче".

18-годишната Стайкова засега е само обвиняема, а тезите за това са две - едната гласи, че до фаталния инцидент се стигнало, след като баба й Виолета Донева отказала да й даде пари за наркотици. Помежду им избухнал скандал, завършил с убийство. Проверява се и другата версия - че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. "Изток", но актрисата не искала, тъй като се притеснявала, че роднините й ще я пратят в старчески дом.

Самата кинозвезда живеела много добре и е имала финансови възможности. Допреди пет години била в САЩ, но се прибрала в родината. С внучка си се виждала много често, като на практика убитата актриса иззела функциите на липсващата й майка, разказват още близките на Ивет. Бабата не била наясно със състоянието на внучка си, затова нямала против момичето да има ключ от дома й. Виолета не знаела и че Стайкова толкова често прибягва до наркотиците.