Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков Кадър: БНТ
Крум Зарков Кадър: БНТ

Трагедия на границата се използва за политически атаки и за генерализации. Истината е, че нашата граница се пази. Не трябва да се допуска тази трагедия и служителят, загубил живота си, да служи за атака срещу други негови колеги. Това заяви правосъдният министър Крум Зарков пред БНТ.

"Мигрантският натиск не може да се пребори само със завишени наказания. Истината е, че опазването на общ ред и сигурност е всекидневна борба, в която много хора рискуват живота си. Много неща могат да се направят, но само едно нещо, без систематично усилие, няма да помогне", обясни още той.

Зарков уточни, че действията на законодателството обикновено не дават необходимите резултати. 

Относно решението на парламента за намаляването на наказанията за обида и клевета на публични личности, той заяви:

"Десетки са осъдителните присъди срещу България по жалба на български граждани. Става дума за защита на свободата на словото, спрямо правото на други да не бъдат обидени. Трябва да се постигне баланс."

По въпроса за законопроекта относно това как да се разследва главният прокурор, Зарков убеди, че вече са в готовност. 

"Получихме становище по законопроект, който поставя сериозен кръг въпроси. Такъв законопроект вече е внесен от ДБ и ние сега в правосъдното министерство по него налагаме препоръките на Венецианската комисия, стиковаме ги така, че да започнем процедурата и той да мине и през министерски съвет", добави той.