Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Кутев
Антон Кутев

Очакванията са до 1-2 седмици партиите да приключат с преговорите за правителство

У нас има стотици хиляди работещи бедни. За тези хора тази зима ще е критична. Държавата се опита да помогне с каквото можеше, каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев по Би Ти Ви.

Президентът не е връчил още никому мандат, защото партиите отлагат, за да се договарят, това е може би е най-бързият път към правителство. Той се надява този процес да приключи до една-две седмици. Има достатъчно време от средата на ноември до Нова година всяка партия да си изработи бюджет и да го вкара отново, каза Антон Кутев.

Ако мнозинство няма и вкараш бюджет, ще се получи чист популизъм. Оставихме партиите да си проведат политиката една-две седмици, за да направят правителство, каза още Кутев.

Правителството ще изпълни това, което поиска Народното събрание, каза Кутев по повод предоставянето на оръжие на Украйна. Ние сме на граница на голям и разрастващ се военен конфликт, което означава, че би трябвало да сме много внимателни във външната си политика, и не само. Надявам се да се прояви в най-скоро време необходимия разум, за да се внесе мир в Украйна, каза Кутев.

По повод връщането на хартиената бюлетина говорителят на служебното правителство подчерта, че много се надява партиите да излъчат правителство. Но няма проблем да бъдат организирани избори и с хартия. При нови избори ще видим резултата с хартиена бюлетина, убеден съм че няма да е съществено различен. Той се обърна към партиите: ако искате да промените резултата на изборите, направете правителство и управлявайте така, че да ни изведете от кризите.