Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов в студиото на „Офанзива”. Кадър NOVA NEWS.
Даниел Митов в студиото на „Офанзива”. Кадър NOVA NEWS.

"Невъзможно е да се увеличи пенсията с 20% и още куп други неща и да запазим бюджетния дефицит под 3%”, каза Даниел Митов от ГЕРБ в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS.

Анонсираната среща между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” ще бъде експертна, заяви той. „Все пак е добре, че започва някакъв разговор”, поясни Митов.

Депутатът смята, че ГЕРБ трябва да опит да направят правителство и че е нормално на първия мандат да се гледа с най-голяма легитимност, защото политическата тежест, която са дали избирателите е най-голяма.Според него втори няма как да се случи, което означава е ред на третия мандат.

Митов е на мнение, че най-малък потенциал за сформиране на правителство има БСП. Той допълни, че предстоят още разговори и консултации при президента и тогава може да се мисли за формули за съставяне на кабинет.

По негови думи България е закъсняла с военната помощ за Украйна, което се дължи на ПП. Той смята, че решението за изпращане на оръжие е възможност да се модернизира и българската армия.

„Асен Василев беше човекът, който измисли този меморадум с Джемкорп, една руска компания, управляваща пари на руски олигарси в Лондон в продължение на десетилетия, след което той беше човека, под чийто натиск бяха вкарани посредници при доставките на газ в България, посредници свързани с Газпром”. Той беше човекът, който извоюва дерогация за внос на руски петрол в България. Той беше човекът, който атакува Американското посолство на няколко пъти. Вчерашното гласуване за мен е потвърждение, че има проблем в „Продължаваме Промяната”, които не са много убедителни в говоренето, че са с проевропейска и пронатовска ориентация”, коментира Митов.

По повод машинното гласуване, той каза че имат съмнения, че то може би не е "съвсем честно" и припомни, че „ПП и „Демократична България” искат изходния код на софтуера”. „Очевидно те също имат съмнения”, поясни той.

Въвеждането на 100% машинно гласуване е въвеждане на неформален избирателен ценз, технологичен ценз, който лишава голяма част от избирателите от правото на вот, каза Митов. Той обясни, че няма държава в демократичния свят, която да гласува изцяло с машини.

По темата за междинните избори в САЩ той очаква републиканците да доминират в Камарата на представителите, а за Сената не е ясно кой ще доминира, но балансите ще са крехки. Митов не смята, че това няма да промени отношението към България.