Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако сега не се създаде правителство, това може да не се случи и след 10 години. Такова мнение изрази в студиото на „На Фокус” говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Случвало се е в българската история третият мандат да направи правителство. Най-важното е хората в парламента да осъзнаят, че трябва да има стабилно управление. Тези ,които трябва да управляват, не правят това. Те се занимават с друго. При парламентарна република политическата система трябва да се управлява от парламента. Когато там имаме проблем, се получава това, което ние не бяхме виждали за 35 години. На президента и на служебните правителства им се налага да носят, отговорност, а те трябва да бъдат просто помощен механизъм”, поясни още Кутев.

По думите му в момента президентът през служебното правителство, за добро или лошо, управлява държавата до голяма степен.

„Много настояваме да се формира правителство. Имено за това президентът прави всичко възможно да отложи разговорите, защото партиите не са готови”, допълни говорителят на служебното правителство.