Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЛЕГЕНДА: Вили Казасян спечели висок рейтинг на "Мюзик айдъл" със свежите си лафове, но не дочака следващия сезон.
ЛЕГЕНДА: Вили Казасян спечели висок рейтинг на "Мюзик айдъл" със свежите си лафове, но не дочака следващия сезон.

79-годишният Никола Тенев се хваща за сърцето и миг след това се строполява на земята.
Съпругата му и случайни свидетели в хранителния магазин не успяват да върнат към живота дядото, който се прочу с 40-те си набирания в шоуто "България търси талант". Дни преди да си отиде от този свят, Никола шашна публиката и над милион зрители с невероятната си физическа и психическа сила. Той получи одобрение за следващия етап в шоуто и обещава да разкрие тайните на щастливото дълголетие. Сърцето на коравия дядо не издържа, въпреки че той се готви за много

по-впечатляващ силов номер

Смъртта на Никола моментално предизвиква хиляди коментари в интернет, че над участниците в най-известните и гледани риалити формати сякаш тегне проклятие. Смърт, болести и раздели помрачават зрелището в някои от най-гледаните тв проекти.
Никола Тенев е поредният случай. Той е здрав като камък, набира се като млад атлет на лоста и дори не се задъхва след физическите усилия. Само че жизненият му път свършва, точно когато се готви да стигне до финала на "България търси талант".
За сигурен участник в решителния последен кръг на "Сървайвър" се смята и кметът на Раднево Нончо Воденичаров. И той не успява да изпълни мисията си. И него като Никола Тенев го покосява сърдечен удар на остров Карамоан във Филипините. Нончо тъкмо е участвал с племето си в състезание по изкачване по въже. Неговите хора губят битката, а по време на награждаването на вражеския лагер музикантът и бивш каскадьор пада бездиханен на пясъка.
"Никой не е подготвен за подобна ситуация. Гледахме безпомощни как Нончо си отива. Лекарите поне 20 минути се бориха да го върнат към живота, но безуспешно. След това шоуто трябваше да продължи, но всеки един от нас беше белязан от това нещастие. Сега не бих се записала отново за участие в това риалити. Не искам да се връщам към кошмара", споделя пред "168 часа" една от участничките в злополучното издание на "Сървайвър". Покосеният от инфаркт кмет влиза от втория си опит в шоуто. Година по-рано той отново е сред кандидатите за опасни премеждия на далечен безлюден остров. Тогава не е одобрен, но се пробва 12 месеца по-късно и този път получава покана за

последното си
пътешествие в живота

След смъртта му в България се роят какви ли не слухове. Дори някои от близките му приятели се съмняват, че около трагичния му край има прекалено много неясноти. Воденичаров е известен човек и съвсем естествено хората са склонни да търсят всякакви конспирации около внезапната му смърт.
Доста по-незабелязана остава трагедията на Андрей от първия сезон на "Сървайвър". По време на финалното шоу в НДК бащата на участника в риалити формата също умира от инфаркт, но случаят не е разгласяван излишно. По същия начин не са раздухвани и тежките здравословни проблеми на бившия вратар на националния отбор Здравко Здравков. И той влиза в "Сървайвър" с намерението да спечели хилядарките, но вместо това усеща на свой гръб проклятието на риалити форматите. Здравков се нагълтва с морска вода, докато се гмурка надълбоко по време на едно от състезанията. По-късно през деня проблемите му се задълбочават и той е изваден от шоуто, за да бъде приет в болница. Повече от десет дни лежи на легло, а лекарите се борят с тежкия белодробен оток. Слава Богу, добре тренираният организъм на бившия спортист се справя с проблема и той се възстановява напълно. С подобен късмет не може да се похвали Георги Дренски, който по време на "оцеляването" си на острова сериозно

уврежда черния си дроб

Дренски сам признава, че до края на живота си ще трябва да внимава какво яде и да не близва алкохол, за да не предизвика фатални усложнения. И все пак много хора ще възразят, че "Сървайвър" е опасно шоу и няма как да не се случват нещастия на участниците в него. Само че и в другите популярни риалити формати е пълно с трагични доказателства за наличието на някаква отрицателна енергия, която донася нещастия на участниците в тях или на техни най-близки хора. Риалити форматът "Островът на изкушенията" също пази своя мрачна тайна. Предаването е заснето пак на остров, но няма нищо общо с тежките условия в "Сървайвър". В това шоу няколко изключително красиви жени и мъже са събрани на едно и също място с няколко стабилно обвързани двойки. Всички са заобиколени от невероятен лукс, а идеята е изкусителите да провалят семействата и от това да стане голям панаир. По време на еротичните игрички изкусителката Ирина

е ухапана от рядък вид муха

Няколко дни по-късно по тялото на красавицата се появяват изключително болезнени обриви. След завръщането си в България Ирина започва кошмарна борба с болестта. Лекарите не са наясно какъв вид насекомо е нападнало Ирина и не знаят как да се справят с обривите. Накрая тя получава помощ във Франция, където медиците успяват да я излекуват с лекарство, което се дава на коне.
Най-гледаното музикално риалити "Мюзик айдъл" също не е подминато от злокобни случки. Като какво друго може да бъде определена смъртта на легендарния диригент Вили Казасян. Маестрото печели страхотна популярност сред зрителите с готините си лафове, но в разгара на шоуто получава тежко схващане на крака и трябва да напусне предаването. Всички се надяват да го видят в следващия сезон на "Мюзик айдъл", но месеци по-късно инфаркт убива музиканта с ненадминато чувство за хумор. Първият сезон е фатален за зрението на продуцента му Слави Трифонов. Дългия е и жури в предаването. Изведнъж той изчезва от екран, а малко по-късно в интервю заявява, че страда от ретробуларен неврит на лявото око и за неопределен срок от време спира да работи.
На косъм от смъртта се разминава Митьо Пищова, който веселеше феновете на сочните звездни скандали и изцепки във "ВИП брадър". Митьо явно не вярва в историите за проклятието над риалити форматите и оправдава инфаркта си

с бурни забавления

с четири девойки в разпенило се джакузи.
"Още един инфаркт, и съм пътник", признава с характерната си безцеремонност неуморният организатор на куп екстравагантни конкурси за красота.
Любимецът на хиляди българки Андрей Баташов доста трудно се навива да участва в танцувалното шоу "Денсинг старс". Изявите му се радват на огромен успех, а самият Баташов признава, че сякаш кара втора младост на сцената. За съжаление на хилядите си фенове той си отива внезапно от този свят едва на 45 години. Няколко жизненоважни органа в тялото на Баташов спират да функционират едновременно, а след внезапната му кончина се роят нови и нови слухове каква е истинската причина за смъртта му.
От старост почина любимата баба на Дичо, докато той беше в къщата на "ВИП брадър". Загубата се отрази тежко на музиканта и той напусна Къщата, за да присъства на погребението. След завръщането си в шоуто Дичо заедно с Дим Дуков си спретнаха страхотен скандал с Галя от "Каризма", която дори после заплаши да ги съди. След излизането си от Къщата всички звезди се помириха и след това заедно

страдаха за загубата
на Дим Дуков,

който умря от преплитане на червата.
Така и не успя да прости на Иван, Андрей и Нана известната режисьорка, преводачка и тв критик Васа Ганчева. Без да го иска, тя стана звезда на истинско риалити. В предаването "Съдебен спор", което е продуцирано от Иван и Андрей и е водено от Нана, беше показан запис от скрита камера как Васа си иска пари, за да напише положителен коментар за съдебното шоу. Малко след разрастването на скандала Васа Ганчева умира в "Пирогов" също от преплитане на червата. Моментално се намират коментатори и медии, които обвиняват Иван, Андрей и Нана, че са виновни за смъртта на Васа. Тримата категорично отхвърлят подобни обвинения. Враговете на Васа сега мълчат. Осем месеца след смъртта на Васа водещата на "Съдебен спор" призна пред Иван и Андрей в ефир, че е болна от рак и започва решителна битка за своето оцеляване.

 

Прокобата разби известни семейства

Който иска хубав брак, домашен уют и безоблачно семейно бъдеще, да бяга със сто километра от риалити форматите. Или поне да не си кръщава шоуто "Отчаяни съпруги". Това биха ви посъветвали продуцентите Иван и Андрей, които сложиха съпругите си да водят шоу с подобно име. И сякаш сами повикаха лошия късмет. Малко след началото на "Отчаяни съпруги" Андрей и Даниела се разведоха.
"Не се разбираме, а не се и обичаме вече", обясни лаконично продуцентът. Даниела отпраши за Сърбия и обяви, че повече не иска и да чува за България. Тук остана Вихра, която през 2010 г. се ожени за Иван. Година по-късно двамата вече са чужди един на друг, а след тежките взаимни обвинения помирението изглежда невъзможно.
Куп други звездни двойки също провалиха отношенията си, след като се появиха в популярните тв проекти. Азис и Китаеца щяха да са най-щастливото мъжко семейство, ако не бяха минали през Къщата на "ВИП брадър". Певицата Райна танцуваше като богиня във "ВИП денс", но това се оказа недостатъчно, за да задържи интереса на дългогодишното си гадже Константин, който мина през "ВИП брадър". Последва тежка раздяла и сега двамата не могат да се гледат. По-миролюбиво мина раздялата между бившия премиер Сергей Станишев и танцувалата в "Денсинг старс" Елена Йончева. Някои твърдят, че охладняването на отношението е започнало точно по време на шоуто, тъй като лидерът на БСП не искал половинката му да се включва в подобни шоупроекти. Пак в същото предаване започна началото на края на брачните взаимоотношения между Камелия Воче и "синята" футболна легенда Божидар Искренов.

СМЕЛОСТ: Нана разкри пред камерите, че се бори с рака.
СМЕЛОСТ: Нана разкри пред камерите, че се бори с рака.
КОНСПИРАЦИЯ: Близки на Нончо Воденичаров и до днес се питат как така си отиде в разцвета на силите си.
КОНСПИРАЦИЯ: Близки на Нончо Воденичаров и до днес се питат как така си отиде в разцвета на силите си.
СИЛА: Никола Тенев си отиде дни след като обеща да разкрие тайните на щастливото дълголетие.
СИЛА: Никола Тенев си отиде дни след като обеща да разкрие тайните на щастливото дълголетие.
УРОЧАСАНИ: Вихра и Даниела (вляво) вече са не само отчаяни, но и бивши съпруги.
УРОЧАСАНИ: Вихра и Даниела (вляво) вече са не само отчаяни, но и бивши съпруги.