Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илон Мъск
Илон Мъск

Сагата около продажбата  на "Туитър" приключи и Илон Мъск вече е собственик на една от най-влиятелните социални мрежи. Придобиването на компанията  завърши късно снощи, а сделката бе за 44 млрд. долара.

Първата работа на Мъск беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Агравал и Сегал са били в централата на „Туитър“ в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници.

За момента Мъск не даде яснота как ще осъществи големите амбиции, които беше очертал за бъдещето на влиятелната социална медийна платформа.

Най-богатият човек иска да „победи“ спам ботовете в „Туитър“, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура.

Засега Мъск не е дал подробности как ще постигне това и кой ще управлява компанията. Той каза, че има планове да съкрати работни места, хвърляйки около 7500-те служители в „Туитър“ в неизвестност за бъдещето им.

Вчера Мъск каза още, че не купува „Тутър“, за да спечели, а по хуманни подбуди.