Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Християн Мицкоски. СНИМКА: Личен профил във Фейсбук
Християн Мицкоски. СНИМКА: Личен профил във Фейсбук

"Отивам в Благоевград, за да видят македонците, че в майчината им държава се грижат за тях", каза лидерът на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония Християн Мицковски, който ще присъства на откриването на Македонски културен клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград в неделя, съобщи сайтът МКД.

Допълни, че нямал антибългарска нагласа, а промакедонска.  "Очаквам събитието да премине в дух на приятелство между двата народа - македонския и българския. Отиваме там да ги поддържаме нашите в България, да им дадем поддръжка като ВМРО-ДПМНЕ, аз като председател на най-голямата политическа партия, да ги окуражим, че тяхната майчина държава Македония стои зад тях и ще брани техните интереси, а ВМРО-ДПМНЕ няма намерение да се откаже от нашите братя от тази страна на границата", допълни Мицкоски.

Коментирайки това, че премиерът Димитър Ковачевски няма да ходи на откриването на клуба, както и, че президентът Стево Пендаровски не бил поканен, Мицкоски каза, че не вярва на това, което казват.

"Това беше възможност да се покаже политическо единство, но за жалост, тия, които говорят за единство, за обединяване, трябваше да дойдат с нас и да стиснат ръцете на македонците в България", коментира още Мицкоски.