Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЛАДИМИР ПУТИН
ВЛАДИМИР ПУТИН

Президентът на Русия страда от тежка кашлица и постоянно гадене

Близките хора в обкръжението на Владимир Путин започнали да забелязват, че някогашният "мачо" лидер е отслабнал физически и страда от непрестанно влошаваща се кашлица, твърди вестник "Мирър".

Според канала Телеграм General SVR през последните месеци той е отслабнал с цели 8 килограма.

Влошеното здравословно състояние на Путин било забелязано и от руския елит, които отдавна смятат, че лидерът страда от рак, въпреки че Кремъл категорично отрича това твърдение. 

Между петък и неделя Путин е видян само веднъж - на онлайн среща с губернатора на бившия регион на ГУЛАГ Магадан Сергей Носов. Такива срещи обаче често се възприемат като "консервирани" или се записват по-рано, а се излъчват в по-късните часове на деня.

Съобщава се, че днес Путин е имал работна среща на четири очи със заместник министър-председателя Дмитрий Чернишенко. В краткото видео, което се излъчи, руският президент отново се закашля, докато обсъждаше осигуряването на спорт в украинските региони, които анексира.

Източникът на канала в Телеграм, който не посочва доказателства за твърденията си, съобщава:

"Както самият Путин, така и близките му, а също и лекарите, са обезпокоени от пристъпите на кашлица на президента, както и постоянното гадене и липсата на апетит, дължащи се на медикаменти и специална диета за онкоболни."

Също така се твърди, че Владимир Путин постоянно е в лошо настроение заради войната в Украйна. Той дори крещял и използвал вулгарни думи по време на онлайн среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу. 

След като видеоконферентната връзка с Шойгу била прекъсната, Путин не успял да продължи разговорите с останалите участници заради поредния силен пристъп на кашлица. Срещата била прекратена, а на президента била оказана медицинска помощ, твърди източник на Кремъл.