Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин СНИМКА: Радио Китай
Владимир Путин СНИМКА: Радио Китай

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Украйна има планове да използва "мръсна бомба", предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Путин се е включил в хора с подобни обвинения, отправяни през последните дни от Русия, която обаче не представя доказателства в тяхна подкрепа.

Рискът от конфликт в региона и по света е висок, отчете руският президент на среща с ръководителите на разузнавателните служби на няколко бивши съветски републики. Той призова за засилване на охраната на ключови инфраструктурни обекти, предаде БТА.

Украйна фактически се управлява от Съединените щати, които я използват като таран срещу Русия, каза Путин, цитиран от ТАСС, на срещата си с ръководителите на делегациите на заседание на Съвета на ръководителите на органите за сигурност и спецслужбите от Общността на независимите държави (ОНД) - блок от бивши съветски републики в орбитата на Москва.

Руският президент, който говори на срещата чрез видеоконферентна връзка, предупреди, че край границите на страните от ОНД се разпалват въоръжени конфликти. Трябва по-активно да бъде разкривана и пресичана дейността на чуждестранни спецслужби в държавите от блока, за да се води борба срещу външната намеса във вътрешните им работи, призова той.

Путин каза, че светът става многополюсен, но някои страни се опитват да "запазят своята разклатена хегемония".

Руският президент обърна специално внимание на охраната на важни обекти, като нарече саботажите на газопроводите "Северен поток" 1 и 2 "унищожаване на общоевропейска енергийна инфраструктура".