Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таско Ерменков
Таско Ерменков

Както гласувате и когато въобще не отивате до урните, това и получавате...

12 години ГЕРБ ни ограбваше, сега е първа политическа сила.

За 6 месеца ПП успяха да докажат своята инфантилност, преминаваща в авантюризъм, но са втора политическа сила.

За ДПС - те са там, където винаги са били, което, както и да го оценявате, ги прави най-стабилната и предсказуема партия.

"Възраждане" 6 месеца в парламента гласуваха в 99% от случаите заедно с ГЕРБ и ДПС, в това число и срещу извоюваните с неистови усилия на БСП социални придобивки, но видимо крясаците по площадите заглушават разума, и ето - "Възраждане" са четвърти.

БСП беше единствената партия в коалицията и влезе единствено да бъде в името на обикновения човек коректив на авантюризма, извоюва с неистова борба 22 млрд лв за социални политики, постави България на първо място по икономическо развитие в Европа, гласува против санкциите, в крайно войнствена среда принуди останалите да откажат военна подкрепа на Украйна и единствена защитаваше позицията за дипломатическо решаване на кризата. Тази позиция, колкото и да е странно, предизвика невиждани нападки, координирани отвън и отвътре за дискредитирането и на партията и на ръководството й. Резултатът - партията, единствена успяла за 6 месеца да изпълни по-голямата част от предизборните си обещания, бе наказана.

За ДБ няма какво да се пише - те си имат своите традиционни симпатизанти, които процентно отразяват и защитаваната от тях прослойка.

Тези избори също не минаха без нов месия. За радост споменът от предишните месии е оставил дълбок белег в съзнанието на българите, а и демонстрираната всеядност от лидера, прикрита от "грижата" за народа спомогна те да не направят бум.

Много скоро, може би даже по-скоро и от най-песимистичните прогнози, ще има нови избори. Ако на тях отново гласувате или не гласувате, без да правите връзката между подадения глас и личният ви джоб в последващото изборите време, резултатът ще е същия и няма да са ви виновни 240 човека, защото точно вие с гласуване или неучастие в изборите сте ги изпратили в Народното събрание.

И още нещо - по този начин вие ще сте съучастниците в ликвидирането на идеала за чиста и свята република на онзи, в когото всички се кълнем.

Защото исторически е доказано, че провалът на парламентаризма поражда авторитарни чудовища...

1933 година би могла да бъде пример за това...

Изборът е само и единствено ваш..

От фейсбук