Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

Аз съм горд човек, ако не се справя, ще се оттегля, заяви известният скулптор, който бе избран за председател на 48-ото народно събрание

Вежди Рашидов съди служебния министър Велислав Минеков за думата "мултак", обяви новият председател на Народното събрание по Би Ти Ви.

"Да, търся правдата от съда. И така трябва да е с всеки, който тиражира неистини. За "мултак" също го съдя, защото той го тиражира", обясни Рашидов. Само преди няколко месеца - през април, той осъди Минеков за обида.

Известният скулптор обясни и за отношенията си с Илия Павлов.

Никога не съм работил и една секунда в "Мултигруп". Познавам от социализма Илия Павлов и никога не ми е направил нищо лошо. Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата в студия "Време". Оттам го познавам. Той за нищо не е съден, а аз от приятели не се отказвам", каза Рашидов.

За новия си пост, за който бе избран в петък, той обясни, че обществото чака решение на своите проблеми, а не на проблемите на политиците.

Рашидов получил над 400 обаждания и есемеси от приятели и колеги, които го насърчавали да се съгласи да е председател на 48-ото народно събрание. Съпругата му д-р Снежа Бахарова също го насърчила, като му казала: "Добре стоиш, ще се справиш".

На въпрос дали ще слуша Бойко Борисов, Рашидов обясни, че най-лесно се работи с Бойко Борисов. "Тази мантра, че е диктаторът, не е истина. Той е сговорчив човек, отворен към диалог. Не виждам какво значи да слушам Бойко Борисов. Ще слушам гласа на хората и ще го напомням непрекъснато на депутатите."

Той се видял с Борисов, който го поздравил, казал му, че се справя добре и стои достолепно.

Аз съм горд човек, ако не мога да се справя, ще се оттегля, заяви Рашидов. По думите му му трябва малко време, за да навлезе в процедурните правила. Той обясни, че ще бъде приет ротационен принцип на управление и всички ще имат възможност да седнат на председателската трибуна.