Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

Вежди Рашидов е номинацията за председател на 48-ото народно събрание на мнозинството в председателския съвет. Това обяви от трибуната Корнелия Нинова.

Положението е 0:0 след дузпи. Хората чакат и дълбоко се надявам днес да излезем с решение от тази зала. Така почетният председател на 48-ото НС започна отново заседанието след дългата почивка.

235 депутати гласуваха и приеха процедурните предложения.

"Възраждане" отново издигаме кандидатурата на Цвета Рангелова за председател на Народното събрание. С тези думи Петър Петров отново номинира колежката си.

Упълномощена съм от мнозинството в председателския съвет да изляза и да направя предложение. Но преди това 10 пъти гласувахме за три дни. Така се блокира работата на парламента и излагаме народа си на риск през следващите зимни месеци от бедност и неравенство както и икономиката. Всички сме едиодушни, че това не може да продължава така и трябва да намерим изход от ситуацията и опитахме всичко. Малко насилихме и конституцията с всякакви екзотики, но няма изход от ситуацията. Трябва да подновим работата на парламента най-вече, за да кажем, че като парламентаристи ще браним парламентарността. С тези думи на трибуната излезе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Не постигнахме съгласие. Но постигнахме необходимото мнозинство за издигане и покрепа на председател на НС. Предлагаме Ви най-принципното решение - да номинираме от името на мнозинството най-възрастния депутат.

Номинацията е от името на ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ. 

Дори и това да изисква някакъв партиен компромис, нека да започне работата на 48-ото НС.

След това Кирил Петков поиска 15 минути почивка.

Процедура почивка от името на парламентарна група се взима когато има правилник. Но ние не сме го приели. Взима се и когато има парламентарни групи, но такива още няма. Така Йордан Цонев отговори на искането на Петков за почивка.