Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оттеглям номинацията си в името на разума, обяви Вежди Рашидов. Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Оттеглям номинацията си в името на разума, обяви Вежди Рашидов. Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

От Павлета Давидова

Младите хора, които по-напърчени вървяха в политиката, малко има нужда да смирят глава, заяви почетният председател на парламента

На журналистически въпрос как изглежда скулптурата на парламентаризма, доайенът на НС Вежди Рашидов отсече:  "Такава скулптура не бих се наел, аз нямам такъв материал. Скулптурата е много интимна и хубава работа".

На излизане от парламента, след като депутатите не се вслушаха в призива му днес да изберат председател на НС, Вежди Рашидов заяви, че не е сърдит. "Аз приех предложение, ако моята старост е консенсус, да има работещ парламент, какъвто хората чакат. Ясно и точно казах - отказвал съм се и от министерски мандат трети, и от парламент. Такава жертва бих направил заради народа", заяви той във връзка с решението си да се оттегли, въпреки заявките, че името му може да консолидира парламентарните партии. Той заяви, че не е готов да поема "никаква отговорност", но ако се налага е "готов да жертва част от времето си".

Той се надява и избирателите да вярват, че утре-другиден ще има работещ парламент. "Трябва да се правят закони, хората очакват да живеят по-добре. За съжаление не стана, затова не сме закрили заседанието", посочи доайенът на НС. А на въпрос дали ако утре НС пак не си избере шеф, парламентът трябва да се разпусне, той отговори: "Все някога трябва да се разпусне. Ще видим до кога ще се въртим в тоя "Параграф 22". Аз казах - хубаво четиво, но не е игра за депутати", отбеляза Рашидов.

"Смятам, че днес младите хора, които по-напърчени вървяха в политиката малко има нужда да смирят глава. Компромиси трябва да се правят. В момента кризата е голяма, няма място да се учат", заяви бившият министър на културата.