Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Коя е жената, от която Джаки се страхуваше до смърт 

Президентът не криел изневерите си, а светът обожавал Жаклин

Първата бременност е фатална заради предадена от съпруга й венерическа болест

Джон и Жаклин Кенеди са въплъщение на американската мечта. Той е красив, амбициозен и трудолюбив, тя е прекрасна майка и съпруга, добра домакиня.

Тъмни облаци постоянно витаят над този брак и двамата са на ръба на раздялата, но до развод така и не се стига. И все пак има една жена, от която Жаклин Кенеди открито се страхува. Тя е Мерилин Монро, най-известната блондинка, мечтаната красавица за милиони мъже по света, която успява да изплаши първата дама на Съединените щати.

Добре пресметнат избор

Френската журналистка Жаклин Бувие е красива, сдържана в изразяването на емоциите си и в същото време се отличава с добри маниери, разностранни интереси и способност да поддържа разговор на всяка тема. Тя се среща с бизнесмена Джон Хастед, но дори след официалното обявяване на годежа продължава да се съмнява в избора си. И това не е случайно.

Чарли Бартлет, близък приятел на Жаклин, я убеждава да не бърза със сватбата, защото младоженецът според него изобщо не й подхожда. Освен това той възнамерява да запознае Джаки със своя приятел Джон, обещаващ млад политик, автор на "Защо Англия спа", ветеран от войната и представител на Мисури в Конгреса. Чарли решава да организира парти в къщата си, където Джон и Джаки се срещат за първи път. Тя очарова бъдещия президент буквално от пръв поглед, но все пак не може да става дума за всепоглъщаща любов. Те идеално си подхождат и това става ясно още в момента на запознанството им.

Жаклин разваля годежа с предишния си приятел

Джон Хастед и изцяло се отдава на новата си връзка с Джон. Още тогава тя осъзнава, че няма да е лесно да го спечели. Истинската страст на Джон, въпреки влюбчивата му натура, изобщо не са жените, а политиката. По време на запознанството им той е зает само с избори за Сената и дори на първата среща с Жаклин идва придружен от Дейв Паус – негов приятел по партийна линия.

Джаки вече е влюбена. Тя избира за себе си ролята

на сериозно момиче, което споделя интересите на любимия човек и подкрепя кариерата му.

Тя очарова не само Джон, но и цялата мъжка половина от семейството му, включително баща му, който е авторитет за младия политик. Най-важното е, че тя успява да прецени всичко правилно. И за Джон сякаш няма друг избор. Той мисли, съветва се с баща си, наблюдавайки желанието на Жаклин да му помага винаги и във всичко.

Това, което започва като една вечеря, скоро прераства в сериозна връзка. Тя продължава две години, след което бъдещият американски президент предлага брак на приятелката си.

Подарява пръстен

с изумруд от почти три карата

Веднага след като Кенеди чува заветното "да’, е определена датата на сватбата.

Тържеството е изключително шикозно, защото бащата на бъдещия президент решава, по собствените му думи, "да запознае Америка с бъдещата първа дама". Джон, подобно на Жаклин, се съгласява с всичко, предложено от баща му.

Стотици хиляди хора по света наблюдават церемонията. Почти хиляда души присъстват на тържеството. Сред тях са не само роднини и приятели, но и високопоставени служители, политици, сенатори, дипломати и други влиятелни личности.

Има и един ключов елемент в сватбата на двойката, който е различен от бракосъчетанията на много други младоженци. Семейство Кенеди са наистина благословени в големия си ден. В буквалния смисъл.

Те сключват брак в църквата "Света Богородица”, двамата се венчават на традиционна католическа церемония. Както съобщава списание Life, кардинал Кушинг, архиепископ на Бостън по това време, извършва брачната церемония, която включва специална благословия от самия папа.

Сватбата е повод за Джаки

да демонстрира тънкия си усет

към модата

и не случайно по-късно в света се разнася славата й на модна икона. В големия си ден тя е идеалната булка и още тогава привлича хиляди последователи, които тепърва ще разчитат на нейния вкус и стил.

Джон не е лудо влюбен в нея, просто е пресметнал всичко правилно: тя е умна, очарователна, красива и ерудирана. По негова преценка Джаки ще е подходяща и добра съпруга на политик от неговия ранг.

Дипломатически победи

Има поне два случая, когато Джон Ф. Кенеди дължи на съпругата си топлото посрещане в чужда страна, но изобщо не го оценява. Жаклин Кенеди, родена Бувие, е френска аристократка от семейство, което се установява в Америка. Тя говори отлично френски, често купува дрехи от френски модни дизайнери (без да го афишира в САЩ), добре разбира френския манталитет и знае как да се нагоди към него. Тези й качества се оказват полезни, когато тя и Джон пътуват до Канада и Франция.

В двете страни Джон Ф. Кенеди се възприема като допълнение към блестящата Жаклин. За да се появи за първи път пред канадците, Жаклин облича костюм, подобен на униформата на канадските гвардейци и моментално ги очарова. Цялото им внимание е насочено към нея, което кара Джон да се чувства леко объркан. Едва във Франция той започва да осъзнава какво се случва – и там чистосърдечно

се представя като спътник на г-жа Кенеди

Шегата се харесва на французите, които подобно на канадците следят всяка стъпка на Жаклин.

Благодарение на съпругата си Джон Кенеди е посрещнат топло в двете страни и преговорите му са улеснени от изключително приятната атмосфера. Дори фактът, че цял свят я обожава, не може да го трогне, за да се влюби истински в съпругата си. След визитите в Канада и Франция той просто открива, че Жаклин е дори по-полезна, отколкото е очаквал.

Джаки изобщо не се заблуждава, че ще трябва постоянно да печели вниманието на съпруга си. В крайна сметка той предпочита да прекарва времето си в компанията на приятели или в обкръжението на красиви жени.

Дали Жаклин се е досещала за това преди сватбата? Най-вероятно е знаела какво я очаква, но е била готова да се примири с това положение. Не е тайна, че афинитетът на съпруга й към други жени я е разстройвал. Може би се е надявала, че е възможно да промени отношението му към нежния пол. Когато надеждите й не се оправдават, семейният живот се превръща в мъчение. Джон и Жаклин Кенеди неведнъж се оказват на ръба на развода, но винаги успяват да се въздържат да направят последната крачка.

Джаки се старае да се контролира, но се оказва, че е невъзможно да общува със съпруга си толкова лесно, колкото преди. И избира за себе си максималната сдържаност и прикритост. Тя престава да разговаря с Джон, което го ядосва и той започва да търси утеха в прегръдките на други жени. Почти шест месеца след сватбата той възобновява връзката с бившата си приятелка.

Няколко месеца по-късно у двамата се прокрадва мисъл за раздяла. Тогава бащата на Джон се намесва, обяснявайки на сина си какви последици може да има разводът за политическата му кариера. Джоузеф Кенеди провежда разговор и със снаха си. В резултат на това двойката се помирява, но напрежението от ревност и неразбиране остава.

Оказва се, че колкото по-уверено Джон Кенеди се издига до върховете на властта,

толкова повече страда Жаклин

Още тогава тя разбира, че разводът не е от полза за съпруга й, но самата тя може да използва предимството си по отношение на други жени. В крайна сметка тя е законната съпруга на политика, ражда му дъщеря, а след като той става президент - и син.

Джаки дори се научава да се примирява с приятелките на съпруга си, като осъзнава, че те всъщност не застрашават брака й. Джон твърде дълго се изкачва по пътя си към политическия Олимп, за да падне оттам поради опетнена репутация. И двамата са заинтересовани да създадат за обществеността красивата картина на почти перфектния си брак.

Опасна връзка - защо първата дама се страхува от

Мерилин Монро

Само една жена в обкръжението на Джон Ф. Кенеди притеснява Жаклин. Най-известната блондинка в света, обект на възхищение и желание на милиони мъже - Мерилин Монро. Джаки е наясно за отношенията на съпруга си с актрисата и този факт я плаши. Освен това подробностите за връзката им стават известни благодарение на самата Мерилин, която изобщо не смята за срамно да се обади на законната съпруга на любовника си посред нощ и да й каже да се маха от Белия дом.

Не е известно дали Джон Ф. Кенеди е обичал Мерилин Монро толкова много, че да е готов да напусне семейството си, но емоционално необузданата актриса не крие от никого нито връзката си с президента, нито страстта си към Джон Ф. Кенеди. И изглежда сериозно възнамерява да го отдели от семейството му. Жаклин търпи всичко това, защото няма намерение нито да разруши семейството си, нито да срине репутацията на съпруга си. Тя е наясно, че Джон Кенеди не е много добър съпруг, но е идеален баща. Жаклин определено не иска да лиши децата си от прекрасния татко, който ги обожава.

Те живеят заедно само 10 години, влизат заедно в Белия дом и въпреки всички трудности успяват да спасят семейството си. Тя винаги е до съпруга си, като искрено се надява, че някой ден той ще успее да оцени нейната преданост.