Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова

През безкрайния преход се нагледахме на всякакви провали и комплексарщини, сътворени от родни български депутати. Но “народните избраници” от 48-парламент преди още да са се заклели пред народа и Българската Конституция - удариха дъното по политически слугинаж! Оформящото се “евроатлантическо” (за по-ясно “джендърско”) мнозинство на ГЕРБ-СДС, ПП, ДБ и ДПС реши, че на откриването на парламента няма да поканят посланиците на Русия и Беларус.

Лидерите и говорителите им за пореден път се упражняваха „кой е по-по-най-русофоб“, с едничка цел - да бъдат чути не от избирателя, а от ул. „Козяк“. Настана срамно надцакване, а ГЕРБ направо изби рибата като предложи пред българския парламент да се изкаже - ни повече, ни по-малко - лично Владимир Зеленски!? Изключително оригинално предложение! Към парламента на суверенна държава, която има с 1300 години история и над столетна парламентарна традиция, да се обърнел с “умни мисли” чужд държавен глава и бивш телевизионен клоун?!

Дали пък тази джендърска “Коалиция на войната” мисли, че отсъствието на Н.Пр. Митрофанова ще гарантира на българското общество по-ниски цени на тока, парното или водата!? Ще спре галопиращата инфлация, заради която 90% от българите са на режим „оцеляване“, ще им вдигне доходите и пенсиите!? Ще гарантира по-добро здравеопазване, образование и социална защита за всички? Или пък, отсъствието на руския посланик с магическа пръчка ще реши демографската катастрофа на най-застаряващата и топяща се нация в Европа, ще помогне да се сформира компетентно и отговорно правителство, а депутатите вкупом ще започнат да гласуват справедливи, а не лобистки закони!?

Въпросите, разбира се са реторични!

Ясно е, че отсъствието на посланиците на Москва и Минск или виртуалния Зеленски няма да решат НИТО ЕДИН проблем на българина! Напротив, това е срамна подмяна на дневния ред на обществото и шумно начало на кампанията за следващото 49-то НС, което явно ще избираме съвсем скоро и както е тръгнало може да открие първата си сесия в Киев или за по-сигурно във Вашингтон!

Чест прави на БСП, на „Възраждане“ и на “Български възход”, че не подкрепиха този парламентарен и дипломатически абсурд. Но проблемът не е само в протокола, който задължава посланикът на една велика сила и постоянен член на Съвета за сигурност на ООН да бъде поканен с редом с посланиците на страните, с които България има дипломатически отношения. Въпросът преди всичко е в това, че България не е страна в руско-украинския конфликт, а Русия и Беларус са братски славянски, православни и пишещи на кирилица народи, чиито воини са оставили костите си в Освободителната руско-турска война. Наред с това, днешният конфликт ще завърши, а далновидните политици преценяват ходовете и думите си спрямо националния интерес и бъдеще, а не за едното потупване по рамото от някои дребен чиновник в Държавния департамент на САЩ.

Но ако приемем, че българските депутати са такива “гълъбчета на мира”, то какво диреха в нашия парламент посланиците на САЩ, когато водеха войни в Корея, Виетнам, Ирак, Афганистан, Сърбия, откъснаха исконно сръбското Косово? Защо канехме превъзходителствата на Великобритания или Франция, които векове наред ограбваха десетки колонии по света, а в последните години бунят и рушат Арабския свят? Къде ви е обективността, г-да депутати!? За доблест, смелост и мъжество не питаме, защото за вас това са ретро християнски ценности, а вие споделяте модерните евроатлантически - джендърски правила.

Но кой ви дава право да унижаване достойнството на българския народ с вашите комплексарски решения!? Нима още не ви кънтят ушите и пламтят бузите от звучния шамар, който ви удариха избирателите на 2 октомври? Ами след такива “гениални” решения, утре те просто ще “отидат за гъби”, а вие ще станете гробокопачи на собствената ви политическа система, която години наред ви хрантути.

На кого служите, кой ви плаща, кой ви дава заповедите и с какво ви държи на къса каишка, господа и дами от “Коалицията на войната”?

От фейсбук