Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доскорошният началник на Столичния отдел “Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев е сред десетината полицейски началници, разследвани заради случая с полицейската закрила на Георги Семерджиев, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев. Те не са упражнили достатъчно контрол над свои подчинени, които са прикривали мъжа, убил две момичета в катастрофа в София през юли.

Дисциплинарна комисия ще решава как да бъдат наказани уличените. Сред тях има трима шефове на столични районни управления. Самият Тенев не е отстранен заради неупражнен контрол. Навършил е пределната възраст за работа в МВР, обясни Демерджиев. Заради казуса “Семерджиев” полицайката Симона Радева бе уволнена, а от месец се водят дисциплинарни производства срещу други над 40 нейни колеги. Част от тях писали на бившия футболист актове за административни нарушения, които трябвало да докладват като престъпления. Други ходили на причинени от него катастрофи, макар да не са станали на територия, за която отговарят.

Министър Иван Демерджиев
Министър Иван Демерджиев

Демерджиев коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че държавата не се интересува от катастрофите, а действията ѝ са само пиар акция. (Виж вдясно.) Според вътрешния министър ПР е да отидеш на определено място след инцидент и да кажеш “Няма държава”. Изказването му визираше посещението на Гешев в квартала, в който е живял починалият след спречкване на пътя таксиметров шофьор. “Когато има резултати, пиарът ще дойде сам”, коментира вицепремиерът и обясни, че ще има рокади на полицейски началници. Те ще са на ниво областни дирекции и районни управления. Засега не се планират промени в главните дирекции, обясни вътрешният министър. Той вече смени шефовете на националната полиция, както и на граничарите.

Георги Семерджиев
Георги Семерджиев