Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДЕЛЯН ДОБРЕВ
ДЕЛЯН ДОБРЕВ

Информацията, която съм изнасял – не е класифицирана. Този гриф е „търговска тайна“. Това е опит от страна на „Продължаваме промяната“  да бъда сплашен. Прати ли са този депутат (б.р. Венко Сабрутев) вчера във вашето студио да ме заплашва със службите, с класифицирана информация.

Това каза в „Лице в лице“ Делян Добрев от ГЕРБ по повод заявеното от Венко Сабрутев, че „Делян Добрев изнася публично класифицирана информация, която касае българската енергетика. Трябва да се направи разследване как може секретен доклад да бъде изнесен в публичното пространство.“

"По Закона за защита на класифицираната информация тази информация не е такава. „Булгаргаз“ дори нямат такова ръководство. По Закона за защита на търговската тайна има член 9 точка 2, който казва: „При добиването, използването или разкриването на търговска тайна не се смята за неправомерно в случаите на разкриване на престъпления, нарушения или други противоправни деяния, когато това се извършва с цел защита на обществения интерес“, заяви Добрев.