Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джо Байдън
Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън осъди масираните руски ракетни удари срещу Украйна, като изтъкна, че те са били насочени срещу цивилни и не са имали никаква военна цел. Той обеща, че САЩ и техните съюзници ще продължат да принуждават Москва да плаща цената на действията си, съобщи БТА.

"Съединените щати категорично осъждат днешните ракетни удари на Русия срещу Украйна, включително срещу Киев. При тези нападения бяха убити и ранени цивилни и бяха унищожени мишени, които не служат за военна цел", се казва в изявление на Байдън. Тези нападение "отново демонстрират пълната бруталност на незаконната война на Путин срещу украинския народ", добави президентът на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Вашингтон е предоставил на Киев над 16,8 милиарда долара помощ в сферата на сигурността, откакто на 24 февруари Русия нахлу в Украйна. САЩ и съюзниците им наложиха и серия от икономически санкции на Москва заради действията ѝ в съседната държава.

"Тези удари само засилват още повече нашия ангажимент да бъдем с народа на Украйна толкова, колкото е необходимо", каза Байдън. "Заедно с нашите съюзници и партньори ние ще продължим да налагаме на Русия да плаща цена за своята агресия, ще държим Путин и Русия отговорни за техните жестокости и военни престъпления и ще предоставяме на украинските сили подкрепата, необходима им, за да защитят страната и свободата си", подчерта президентът на САЩ.