Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. д-р Христо Даскалов. Снимка: БНТ
Проф. д-р Христо Даскалов. Снимка: БНТ

От днес Христо Даскалов е освободен от длъжността “Изпълнителен директор на БАБХ”. Това съобщиха на брифинг в Министерство на земеделието.

Заповед на министър-председателя назначава на мястото на Даскалов досегашния зам.-изпълнителен директор на БАБХ - Христо Вълчанов. 

По думите на зам.-министъра на земеделието Крум Неделков действия на досегашния шеф на Агенцията били в нарушение на изборното законодателство, а именно завръщането му на работа, преди ЦИК да обяви поименно списъка с депутатите. Освен това при завръщането си на работа, Даскалов предприел действия, свързани с уволнения и назначения в БАБХ, както и неправомерно сключване на анекс към договор с изтекъл срок на действия, допълни още аграрният зам.-министър. 

Неделков допълни още, че след всичко това, вече бившият шеф на БАБХ заминал на командировка за Италия на разноски по проект към БАБХ, като земеделският министър Явор Гечев не бил осведомен за това. 

В заключение Неделков бе категоричен, че земеделското министерство не толерира подобни действия. 

Христо Даскалов бе едно от главните действащи лица при проблемите, свързани с контрола на ГКПП Капитан Андреево поради напрежението между БАБХ и частната компания „Евролаб 2011“. Тогава Даскалов се разхождаше с охрана, като причина бяха заплахите, отправени към него.