Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Бойко Борисов, Делян Добрев и Росица Кирова от ГЕРБ
Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Бойко Борисов, Делян Добрев и Росица Кирова от ГЕРБ

Това ли са предложенията за министри, питат наблюдатели заради компанията до Борисов

Показа ли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и предложенията си за министри, макар и без да ги посочва? Това се питаха политически наблюдатели, след като до бившия премиер на пресконференцията седнаха бившият вицепремиер по еврофондовете Томислав Дончев и бившият енергиен министър Делян Добрев, шефката на ПГ на ГЕРБ в 3 парламента Десислава Атанасова и зам.-председателката на 47-ото НС Росица Кирова.

Томислав Дончев
Томислав Дончев

Две са причините Борисов да избере точно тези хора да застанат до него, въпреки че в централата е било цялото ръководство на партията. Първо лидерът на ГЕРБ е искал до него да застанат по равен брой мъже и жени. Четиримата обаче са и с особени заслуги за изборната победа.

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Делян Добрев реално изнесоха кампанията на гърба си. Като вторият даде едни от най-силните козове на Бойко Борисов срещу бившите управляващи от “Продължаваме промяната”.

Делян Добрев
Делян Добрев

Десислава Атанасова пък изнесе тежките битки в трите парламента, избрани през 2021 г. - от мораториума върху цената на тока, през “френското предложение” за Северна Македония, до първия в българската история успешен вот на недоверие срещу правителство, който свали кабинета на Кирил Петков.

Росица Кирова пък бе зам.-шефът на предния парламент, излъчен от ГЕРБ. Отделно и четиримата до Борисов могат да се похвалят и със значими успехи на водените от тях листи.

Росица Кирова
Росица Кирова

От четиримата, седнали до лидера на ГЕРБ във вторник, говори единствено Дончев.

“Няма както в близката история да махам карта и да обяснявам цвета ѝ, моментът не е за доминация, а предполага търсене на единение. Картата е синя, но не това е най-важното”, заяви той. Но все пак отчете - ГЕРБ печели в 174 общини, ДПС - в 69, левицата в 13, ПП в 8, а ДБ в една.

“От последните избори сме върнали подкрепата на 38 193. Това показва, че посоката, която сме следвали, е била правилна. Резултатите по отношение на разликата с другите политически сили също са показателни. По демографски профил данните са особено интересни, затвърждават профила ни на истинска народна партия”, смята Дончев.