Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любка Гечева, проверявана, че е подпомогнала Димитър Любенов, е близка с осъждан наркодилър. Тя е била разследвана от МВР за контакта си с Йонко Иванов заради текст на “24 часа”.

Историята е следната. Полицайката била командирована в Слънчев бряг, когато мъжът е арестуван там с пико, а впоследствие осъден на година и четири месеца затвор. Иванов бе задържан през август 2018 г. в курорта. През вечер Йонко качвал снимки във фейсбук с полицайката. Тя не е писала докладни записки за контакта си с криминален контингент, макар да е длъжна по закон. Йонко парадирал из курорта, че полицайка му е гръб и го пази. Не е споменавал обаче, че става дума конкретно за Гечева.

Факсимиле от публикацията на "24 часа" от преди 4 години.
Факсимиле от публикацията на "24 часа" от преди 4 години.

Той е задържан на 8 август. Тогава “24 часа” публикува дописка за ареста, описва и парадирането на Йонко, че полицайка го пази. Материалът е придружен със снимка на дилъра, на която той е с Гечева. Нейното лице е замазано, не е съобщено името , нито е написано, че е полицайка, но МВР я разпознава. Започва проверка. Как е завършила, не е ясно.

Снимките са от личния  фейсбук профил на Любка Гечева.
Снимките са от личния фейсбук профил на Любка Гечева.