Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Кадър: NOVA
Кирил Петков Кадър: NOVA

"В много малки населени места хората не отидоха да гласуват. Животът им стана по-скъп". Така пред Би Ти Ви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков индиректно отговори на въпрос защо партията е загубила изборите.

"Безпрецедентно ниска избирателна активност. Знаем, че много хора имаха проблеми с кризата, с инфлацията и разбираме, че им е било трудно да подкрепят някоя партия. Затова благодарим на тези, които упражниха правото си на вот", каза той.

"Нашите обещания преди и след изборите ще са едни и същи. Нашите избиратели трябва да са спокойни, ние безпринципна коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да направим", посочи още той.

Нашата кауза е да изведем България на ниво да е държава на европейско ниво - без корупция, добави Петков. И посочи, че очаква ГЕРБ да поеме цялата отговорност да състави правителство. Напомни, че от "Промяната" са направили кабинет с 67 депутати

Очакваме ГЕРБ да поеме цялата отговорност. Вероятно с ДПС и някой друг, каза още Петков. И посочи, че ако получат мандат, ще го върнат, ако не могат да съставят кабинет без ГЕРБ и/или ДПС.