Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Половината пенсионери у нас сега получават минимална пенсия.
СНИМКИ: АРХИВ
Половината пенсионери у нас сега получават минимална пенсия. СНИМКИ: АРХИВ

Няма хора, които МОГАТ да работят, защото раждаемостта падна (дори и в Китай), а смъртността се качва (дори и в САЩ). Само в България от, с и покрай Covid-19 почина 1% от населението ни в повече от обичайното!Няма хора, които ЖЕЛАЯТ да работят: млади не започват работа; възрастни, които преди искаха да работят след пенсия, сега се пенсионират по-рано. Не желаят заради ниски доходи и инфлация, която ги изяжда, заради риска от инфекции на работното място, заради липса на перспективи и често неадекватно ръководството.

Най-голяма е липсата на хора за първа линия, защото всички клиенти или пациенти им приписват недостатъците на системата лично върху тях. Плюс най-големия риск от зарази!

Това не е кризата от 2008-2009 г. с недвижимостите и няма да се реши по същия начин. Това не е кризата от 2000 г. с компютрите и няма да се реши по същия начин. Криза като настоящата е имало около 1665 година, когато чумата избива голяма част от населението. Тогава цената на труда на малцината оживяли крепостни селяни рязко се повишила и те повече не желаели да работят за господарите си. Така се родил капитализмът, даващ по-добро заплащане на работещите спрямо феодализма.

(От фейсбук)