Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Четирима мъже получиха присъди за отвличане след споразумение с прокуратурата, одобрено от Окръжния съд в Благоевград.

На 14 декември м. г. около 16,30 ч в с. Гърмен, 31-годишният М. М. бил насила качен в лек автомобил БМВ от четири маскирани лица. Веднага му бил отнет телефона. На около 1 км след гр. Гоце Делчев, по пътя за местността Папаз Чаир, в близост до язовир, мъжът бил свален от колата и му бил нанесен побой. Пострадалият успял да избяга и скочил в ледените води на язовира.

Извършителите на престъплението напуснали местопроизшествието, като през това време М. М. излязъл от водата и премръзнал потърсил помощ в намиращата се наблизо вила.

Задържани са били петричаните С.Д. (на 22 г.), И.Д. (на 27 г.), К.М. (на 29 г.), а четвъртият - Филип М., на 28 г. успял да се укрие, но два дни по-късно се предал. Те са от ромската махала на Петрич. Дни преди инцидента М. М. от Благоевград си писал с жена от Гърмен в социалните мрежи и си уговорили среща. По пътя за селото, М. М. бил отвлечен. Разследването е установило, че от престъплението са настъпили значителни вредни последици за отвлечения - хипотермия, която му е причинила разстройство на здравето, временно опасно за живота, като без оказана медицинска помощ смъртта е могла да настъпи за още няколко минути.

Организаторът на отвличането Филип М. получи 3 г. затвор. К. М. - година и половина, а другите двама - условни присъди по 1 г. и 6 месеца с изпитателен срок от 4 г. и 6 месеца.