Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Незаконни дърва. СНИМКА: Архив
Незаконни дърва. СНИМКА: Архив

Пореден нарушител, превозващ дърва за огрев, установиха горски служители. Мъжът е задържан в района на село Елешница, съобщиха от Югозападното държавно предприятие.

Във вторник вечерта, на асфалтов път над село Елешница, полицейски служители спират за проверка автомобил „ВАЗ 2105“, без регистрационни номера. Установяват, че той транспортира дърва за огрев. На сигнала се отзовават служители на ТП „ДГС Елешница“ и на РДГ Благоевград. Количеството транспортирани дърва е 0,40 куб.м. Автомобилът е задържан в двора на ДГС Разлог, а на шофьора – Й.Л. е съставен акт по закона за горите.

Полицейски служители на РУ-Разлог пък снощи, около 20:15 часа в района на гр. Разлог спрели за проверка лек автомобил „Мицубиши Шогун“ с 32-годишен водач от гр. Разлог. Установено е, че в автомобила се е превозвала около 1 куб. м. иглолистна дървесина от бял бор, като надлежното разрешително за превоз не е издадено на водача на автомобила, а на 49-годишен мъж от Разлог. В хода на работата по случая, пред дома на 49-годишния мъж в гр. Разлог е установена около 6 куб. м. иглолистна дървесина с контролна марка, но без превозен билет.

Взето е отношение по компетентност от служители на РДГ – Благоевград. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.