Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Добрич
Снимка: Авторката
Съдебната палата в Добрич Снимка: Авторката

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата, обвиняем за престъпления, свързани с наркотици, и неговия защитник. Със споразумението страните приемат за безспорно установено, че в периода 4–5 септември 2019 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, обвиняемият Н.И. е държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества.

Мъжът се признава за виновен в това, че на 4 септември 2019 г. разпространил амфетамин с тегло 0.67 грама, на стойност 20.10 лева., като го продал на купувач от Добрич, а на 5 септември 2019 г. държал с цел разпространение 17 пликчета с марихуана.

Със споразумението обвиняемият признава още, че на 22 декември 2020 г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества - 0.30 грама марихуана.

За извършените престъпления на Н.И. е наложено общо наказание в размер на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 4 години.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.