Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Териториалното отделение – Каварна при Районната прокуратура в Добрич приключи работата по образуваното на 22 септември 2022 година бързо производство, по което към наказателна отговорност беше привлечен 31-годишен турски гражданин, превел през морската граница на страната група чужди граждани, сред които има и лица, ненавършили 16 години, без разрешението на надлежните органи на властта, съобщиха от прокуратурата.

К.С. получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца след съдебно споразумение. Неговото изтърпяването се отлага с 3 години изпитателен срок. Лодката, с която той и групата са се придвижвали, остава на отговорно пазене в Граничното полицейско управление в Каварна, като предстои да се изяснява собствеността й.

Плавателният съд беше установен преди пет дни на около две морски мили източно от село Дуранкулак, община Шабла. На борда му, освен обвиняемия, се намирали още 37 чужди граждани, сред които осем жени и единадесет деца, представящи се за сирийци и афганистанци. 31-годишният К.С., който превозвал чужденците, бил задържан, а групата - транспортирана и настанена в център за бежанци.

Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и е приведено в изпълнение.