Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При спецоперацията, проведена на територията на област Плевен вчера, в землището на град Кнежа е бил проверен обект, стопанисван от 74-годишна. Жената нямала разрешения за производство и търговска дейност с пелети. В обекта обаче униформените намерили 67 чувала с готова продукция без стикер, складирани летви и дъски, купчини с дървена заготовка за производство на пелети, преса. Проверяващите попаднали на 31-годишен, който работел без сключен трудов договор, липсвало и задължителното фискално устройство. За установените нарушения на управителката са съставени протоколи. Очаква се да бъде наложена принудителна административна мярка "запечатване на обекта", съобщи плевенската полиция днес.

Полицейският пресцентър отчете днес резултатите от спецакцията и в община Червен бряг. От четири имота в селата Глава и Рупци са иззети общо 9.5 кубика дървен материал – бряст и дъб без обозначение. Незаконно съхраняван дървен материал е открит и при инспекциите, извършени в частни имоти в град Искър и в селата Горни Дъбник и Дисевица. Иззети са общо 23.5 кубика немаркиран дървен материал за огрев.

Двама водачи - на 19 и 28 г., засечени в Плевен, са задържани за шофиране под въздействието на канабис. В ареста е и шофьор на 30 г., спрян в района на град Тръстеник. Той предал на полицаите свитък със суха зелена тревиста маса и обяснил, че е за лична употреба. Освен срещу тримата бързо производство се води и срещу 40-годишен, шофирал без книжка, както и срещу 39-годишен, карал трактор без регистрационни табели на общински път към с. Горна Митрополия. Материалите са предадени в Плевенската районна прокуратура, уточни полицята днес.