Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуван е за 24 часа, след като го пускат, го хващат и с наркотици

В РУ-Търговище е задържан мъж, извършил за два дни противозаконни отнемания на три МПС и една кражба, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР в града.

На 21.09.2022 г. след проведени от криминалисти на управлението издирвателни и процесуално-следствени действия е установен 22-годишен мъж от Търговище, заподозрян в извършване на следните престъпления:

• На 19.09.2022 г. – противозаконно отнемане на лек автомобил „Мерцедес 208Д“ в Търговище

• На същата дата – противозаконно отнемане на товарен автомобил "Пежо Боксер" - баничарка, в същия град

На 20.09.2022 г. двата автомобила са били намерени изоставени на две различни улици в Търговище без констатирани липси или нанесени по тях материални щети.

• На 20.09.2022 г. – противозаконно отнемане на лек автомобил „БМВ 520М“, също в град Търговище.

На всичкото отгоре крадецът на автомобили се оказал неправоспособен като шофьор. Той е познат на органите на МВР, тъй като с него е работено още докато бил непълнолетен.

Автомобилите, които е отнел противозаконно, са били паркирани и оставени отключени, с контактни ключове на таблото. В хода на разследването е установено още, че на 18.09.2022 г. 22-годишният е извършил и кражба на мъжка чанта с намиращи се в нея документи, сумата от 160 лв. и други вещи, от паркиран на паркинг в централната част на Търговище лек автомобил "Ситроен Берлинго".

Мъжът е задържан в РУ-Търговище за 24 часа по Закона за МВР. По случаитеса образувани досъдебни производства по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс /за противозаконно отнемане на МПС/.

След освобождаването му след изтичане на 24-часовата мярка за задържане, при извършена на 23.09.2022 г. около 01,30 ч полицейска проверка на същия мъж на улица в централната част на Търговище е установено, че той държи у себе си 0,58 грама бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред. Мъжът отново е задържан в РУ-Търговище, а по случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 354а от Наказателния кодекс.