Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Има акция на "Пътна полиция" срещу водачите, които карат след употреба на алкохол или дрога.
Има акция на "Пътна полиция" срещу водачите, които карат след употреба на алкохол или дрога.

26 души са хванати да карат пияни, а 16 дрогирани, сочат данните на МВР за последното денонощие.

14 са получили актове и са останали без книжки, защото са седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Другите 12 са дадени на прокуратурата. Същата е съдбата и на 16-те, засечени да шофират дрогирани. 8 пък са отказали да бъдат тествани, затова са глобени.

9117 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 351 водачи и пътници. Съставени са 2405 фиша и 752 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол –

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 1714 МПС и 2053 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 524 фиша и 156 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Петима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.