Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: МВР - Сливен
Снимка: МВР - Сливен

Акцията е комплексна, насочена е срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите. Операцията се провежда в квартал "Шести" на град Нова Загора и в няколко населени места на общината. Участват сили на Икономическа и Криминална полиция, Зонално жандармерийско управление- Бургас, служители на РУ-Нова Загора и НАП, уточниха от пресцентъра на ОДМВР в Сливен.

Това е третата операция от този тип от началото на месеца. В предишните акции са участвали и екипи на Областната дирекция по безопасност на храните.
Проверяват се магазини, офиси, заложни къщи, частни адреси. Извършва се контрол на лица от криминалния контингент. Обект на проверка са съмнения за купуване на гласове, за което са съставени протоколи са предупреждение и са образувани преписки, работата по които тече в момента.

Задържани са четирима мъже - трима за притежание на наркотични вещества и един за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.

Икономическа полиция и служители на НАП извършват проверки в търговски обекти в град Нова Загора и село Съдиево. Проверяват са за нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Установена е нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право, за което е образувано едно досъдебно производство. Проверяват са документи и тетрадки за продажба на стоки на вересия.

Екипи на зонално жандармерийско управление- Бургас подпомагат работата на полицейските екипи на РУ-Нова Загора при установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата.

Операциите на територията на ОДМВР - Сливен продължават.