Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пожарът е пламнал на третия етаж на хотел "Централ".
Пожарът е пламнал на третия етаж на хотел "Централ".

С 2 стълби през терасите на третия етаж са били евакуирани хората от пламналия в София хотел "Централ", където почина жена. Огнеборците са ги разпънали още с пристигането си, когато видели хората по балконите.

Хората били там, защото в стаите се напълнило с дим. Засега не е ясна причината за лумналия в 6,25 ч сутринта пожар. Започнал е от една от стаите на третия етаж и е потушен за час, но жената вече е била починала.

Пострадали са и две деца. Те са на година и 7 месеца и дете на 12 години. Настанени са в болница, състоянието им е стабилно, без опасност за живота. Самоличността на загиналата жена се изяснява. 

Пред хотела все още има пожарна и линейка
Пред хотела все още има пожарна и линейка

Пострадали са и двама възрастни мъже на около 67 години, състоянието им е по-тежко, обгазени са от пожара. Пострадалите са настанени в "Пирогов" и Военномедицинска академия.

"Няма информация за взрив. Хотелът е запълнен с чуждестранни туристи - има руснаци, от арабски произход. Сградата е 8-етажна, хотелът разполага със 70 стаи, като всички стаи са били запълнени. Всички са евакуирани, част от третия етаж към момента е негоден за ползване. Хората са настанени в ресторанта на хотела, като са им дадени хавлии и вода, прегледани са от медицинските екипи", заяви на брифинг комисар Любомир Баров, заместник-директор на Столичната дирекция на пожарната.