Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида 
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Той е осъден и за блудство на две инстанции от магистратите с пагони

Старши матрос е пребивал, изнудвал и заплашвал месеци наред любовницата си, за да не прекрати връзката си с него. Сам признал, че я е изнасилил “само три пъти”, но пък “други 300 сексуални контакта” между тях били доброволни, включително и когато била бременна от съпруга си.

Не само това, но е изпращал и снимки на половите органи на собствената си дъщеричка, когато била на три години и девет месеца, придружени от неприлични текстове.

Според психиатрите и психолозите, които са го преглеждали, той е осъществил “педофилни действия” с рожбата си.

Матросът, който вече не е във Военноморските сили, а зад решетките, е осъден на пет години за изнасилване, принуда, детско порно и блудство.

Това става ясно от системата на Софийския военноапелативен съд, който е потвърдил наказанието на Военен съд - Сливен. Предстои делото да се гледа във ВКС.

Мотивите на магистратите с пагони, които са публични, със заличени лични данни са изключително подробни. В тях детейлно са описани гаврите, на които матросът, да го наречем Желязко, е подлагал любовницата си. Тя не говорела добре български, защото била “млада жена от далечна страна”.

По делото е направена и сложна съдебно-техническа и художествена експертиза, която да каже дали снимането на половите органи на тримесечно бебе, което лежи върху голия си и възбуден баща, е порнография.

Запознанството между матроса и жената било преди пет години чрез социалните мрежи, макар че двамата живеели в една и съща община на Северното Черноморие.

След известно време си разменили телефоните и се видели на живо. Започнали интимна връзка. За да я запазят в тайна от съпрузите си, ползвали фалшиви социални профили.

В чатовете и телефонните разговори той започнал да ѝ говори

за половите органи на децата си

Пращал ѝ техни голи снимки. На една от тях лежал без дрехи до едно от децата, на друга то било върху него.

“Тази снимка изобразява похотливо показване на полови органи на лице от женски пол на малолетна възраст” е заключението на комплексната - съдебно-визуалн-етична и художествена експертиза.

Месеци след тайната връзка отношенията между матроса и чужденката се влошили, защото я ревнувал много. С нейно съгласие обаче записал сексуалните контакти между тях, като прехвърлил файловете на компютъра си.

След като отношенията им се променили, той започнал да упражняватормоз над нея, като я обиждал, удрял, заплашвал, че не може да му избяга и че ще я убие с мъжа ѝ.

За да я държи в подчинение, изпращал във фейсбук снимки от половите актове между тях. По този начин, тя била принудена да продължава връзката си с него.

Всеки път той обещавал, че повече няма да се виждат и че ще изтрие компрометиращите кадри, но продължавал да настоява за нови срещи, става ясно от решението.

Веднъж се видели на кариера за инертни материали. Той бил с камуфлажни дрехи. Включил камера. Извадил от багажника ловна пушка, заредил я с два патрона и накарал жената да симулира орален акт с цевта на пушката. Тя се разплакала, той я набил. Тогава чужденката изпълнила командата му, след което през сълзи си тръгнала. Отдалечавайки се, чула два изстрела. Тормозът продължил. Изнасилил я, когато била бременна в осмия месец. Ведъж му казала, че за да има край, била съгласна да я унищожи физически.

От чат комуникацията между двамата, която е в кориците на делото, става ясно, че жената била подложена на обиди, следене и телефонен тормоз. Грозните думи, които матросът отправял към нея, били безчет, като “боклук” и “роб нещастен” били най-слабите. Две от заплахите например гласели:

“Ако съм там, ще пусна ток във водата да гориш”

и “Такива като теб няма смисъл да живеят”.

Според съда жената изпаднала в зависимост от насилника си. “Тя била до такава степен силна, че изключвала всякаква мисъл у нея за отказ на желанията му или за помощ”.

“За това допринесъл и статутът на пострадалата – млада жена от далечна страна, непознаваща законите ни и незнаеща как биха реагирали властите към нея тук. Това обяснява и защо, след като е била изнасилвана, отново се срещала с подсъдимия”, посочва съдът.

По делото са разпитани свидетели. Един от тях заявил, че бившият военен се възбуждал от бебета и при докосването на малки деца, включително собствените му. Пред любовницата си т.нар. Желязко казал, че ще изчака дъщеричката му да стане на девет години. Съпругата му се опитала да го защити като казала, че той бил гол на снимките с бебето, защото “двамата правели секс пред децата си, в което нямало нищо нередно, защото били малки”.

Два военни съдебни състава осъждат на 5 г. затвор матроса по четири обвинения - за заснемане на порно с дете, за принуда, за изнасилване и за блудство. Ако и ВКС потвърди наказанието, той може да излезе и след няколко месеца.