Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура - Сливен предаде на съд Х.Х., който е обвинен в причиняване смъртта на 19-годишен мъж, както и средна телесна повреда на бащата на починалия. Този резултат е настъпил след умишлено причинено пътнотранспортно произшествие, съобщават от обвинението.

Престъплението е осъществено на 21.11.2021 г. в с. Крушаре, общ. Сливен. То е квалифицирано по чл.342, ал.3, б. „в“, предл.1, вр. ал.1 от НК, тъй като е извършено при превишена скорост.

По време на разследването е установено, че между обвиняемия и 19-годишния мъж възникнал конфликт в нощно заведение, след който двамата мъже провели комуникация в социалните мрежи. Разбрали се да се срещнат на следващия ден в с. Крушаре, общ. Сливен. В селото конфликтът ескалирал. Двамата пострадали се качили в автомобила си и потеглили. Те били последвани от автомобила на Х.Х., който опитал да ги застигне. Така управляваният от Х.Х. автомобил ударил в задната част този на пострадалите.

Превозните средства продължили движението си. Х.Х. опитал да засече пострадалите и да ги накара да спрат, увеличавайки скоростта си до 85 км/ч при позволена за движение в населено място от 50 км/ч. Това довело до нов удар между превозните средства. В резултат от него са настъпили смъртта на 19-годишния мъж и телесните увреждания на неговия баща.

Окръжен съд - Сливен е насрочил заседанието си за 13.09.2022 г.