Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо Г.И., на 32 г. Той е предаден на съд за това, че на 31.08.2021 г. в с. Хрищени, общ.Стара Загора, умишлено е умъртвил рождения си син - бебе на един месец. Деянието е извършено спрямо лице в безпомощно състояние, с особена жестокост и представлява опасен рецидив, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Престъплението е квалифицирано по чл. 116 от Наказателния кодекс. За това деяние законът предвижда наказание доживотен затвор или лишаване от свобода от 15 до 20 години.

Г.И. е извършил престъплението, след като няколко поредни дни бил под влиянието на алкохол и наркотици. Подразнен от плача на едномесечното си бебе, Г.И. му дал алкохол с цел да го упои. Детето продължило да плаче. Бащата му нанесъл множество удари с юмрук и го хвърлил на земята. Детето е починало в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма.

Спрямо Г. И. е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои разглеждането на делото в  Окръжен съд - Стара Загора.