Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министър Иван Демерджиев
Министър Иван Демерджиев

Демерджиев обясни, че Симона Радева ще бъде уволнена

На ръководни позиции са били тримата служители, прикрили преписка срещу Георги Семерджиев, съобщи служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев. Те са му писали акт, вместо да докладват на прокуратурата, за да му се спести наказателната отговorност, поясни министърът.

Става въпрос за случай от 19 декември 2020 г., когато бившият футболист е хванат да кара без книжка. Писан му е акт, но наказателното постановление не му е връчено. Полицаите решават и че има данни за престъпление, но докладват на прокуратурата едва ден след фаталната катастрофа на бул. “Черни връх” на 5 юли, при която Семерджиев уби две момичета. Министърът не поясни какви шефове са тримата, нарече ги "служители на ръководни позиции".

Демерджиев обясни, че Симона Радева ще бъде уволнена. Тя е помагала на Семерджиев дори да се укрие и да избегне наказателно преследване. Проверката срещу нея приключва. Министърът призова всички служители, които са помагали на бившия футболист, дори да няма достатъчно данни, да напуснат сами системата на МВР.