Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ и шефът на ЕК Урсула фон дер Лайен.
Лидерът на ГЕРБ и шефът на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Лидерът на ГЕРБ е на конгреса на ХДС в Хановер, говори и с Фон дер Лайен, Шойбле, Пьотеринг и шефа на “Конрад Аденауер”

“България е в тежка икономическа и енергийна криза, но най-големият проблем в страната е разделението в обществото”. В това бе категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в разговор с председателя на Християндемократическия съюз Фридрих Мерц. По негова покана Борисов е в Хановер за 35-ия конгрес на ХДС. Две десетилетия начело на партията бе Ангела Меркел.

“Решението е стабилно управление, а не избори след избори, които водят до несигурност в живота на българските граждани. Само за последната година и половина страната ни е изправена пред 4-и поред избори, а кризите се задълбочават, защото липсва правителство, което да поеме отговорност”, сподели Борисов пред Мерц. Той му представи и антикризисната програма на ГЕРБ, която включва конкретни мерки за преодоляване на високите цени на тока и газа. А Мерц пожела успех на ГЕРБ-СДС на предстоящия вот.

Борисов проведе разговори и с председателя на фондация “Конрад Аденауер” Норберт Ламерт и с шефа на международния отдел на фондацията Герхард Валерс. Лидерът на ГЕРБ ги запознал със ситуацията у нас. “Обсъдихме и предизвикателствата, които се очертават пред ЕС на фона на войната в Украйна и енергийната криза, пред която са изправени страните членки”, написа Борисов във фейсбук. Той е подчертал и значимостта на фондация “Конрад Аденауер” за развитието на демократичните ценности.

На форума Борисов се видя и с шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, говорителя на парламентарната група на ХДС/ХСС Юрген Хард, експредседателя на Бундестага Волфганг Шойбле, бившия шеф на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг и др.

Борисов с председателя на ХДС Фридрих Мерц.
Борисов с председателя на ХДС Фридрих Мерц.